Puščano streljivo

LOVAČKO STRELJIVO

Naša tvrtka ima 25-godišnju tradiciju u proizvodnji puščanog streljiva, za potrebe lova i streljaštva, a osnovne odrednice pri izradi uvijek su bile visoka preciznost i vrhunski učinak na cilju. Program lovačkog streljiva sastoji se od streljiva sa monolitnim zrnima Fox bullets, koje proizvodimo u sedam kalibara u rasponu od 7x57 R do 9,3x62.
Zrna Fox bullets izrađena su od bakrene legure i ne sadrže olovo. U kombinaciji sa punjenjima posebno prilagođenima ovom tipu zrna osiguravaju odličnu preciznost i visoku zaustavnu moć. Pri udaru u divljač zrno ostvaruje duboku penetraciju i otvara se u obliku gljive, što omogućuje siguran odstrel divljači. Budući da se radi o monolitnom zrnu, ono pri penetraciji zadržava većinu svoje mase, te ne uzrokuje veliku štetu na mesu divljači, dok istovremeno osigurava bogat krvni trag.

STRELJIVO ZA STRELJAŠTVO

U ponudi imamo i puščano streljivo namijenjeno za streljaštvo u kalibru 308 Win. Streljivo koristi zrno težine 10,9 g (168 gr.) i punjenje koje je prilagođeno primjeni za trening i natjecanja u streljaštvu.

Tehnički podaci
Zrno: 10,9 g (168 grs) HPBT Match
Brzina (V10): 770 ± 15 m/s (dužina cijevi 600 mm)
Pritisak: < 3800 bar
Čahura: Mesing CuZn 30
Kapisla: Berdan kapisla
Close Menu